Olen toiminut liikkeenjohdon ja markkinoinnin konsultointitehtävissä laajasti eri toimialoilla. Taustani ERP- & BI-alueiden toimijana antaa vankan kokemuksen erilaisista organisaatioista ja toimialoista. Ymmärrän sekä perinteistä että digitaalista liiketoimintaa – ja yhdistän nämä sulavasti. Toimintani & konsultointitapani lähtee aina asiakkaan strategiasta ja tavoitteista, ja etenee siitä kohti sovittua maalia.

Softa-ala – ja kaikki teknologia – on minulle erityisen rakas. Olen ollut aktiivinen ohjelmistoliiketoiminnan parissa, Suomessa ja kansainvälisesti, melkeinpä kolme vuosikymmentä. Nyt kun softabisnes on virallisesti yksi Suomen kansantalouden vetureista, on ilo olla mukana rakentamassa kasvua.  

Uskon verkostojen ja verkostoitumisen voimaan

Kumppaniverkkojen luominen, sosiaalinen media ja verkostostrategiat ovat vahvoja osaamisalueitani. Olen yhteisöllisen median ’early adopter’, verkostoituja ja hyödyntäjä. Uskon vankasti siihen, että sosiaalisen teknologian mahdollistama globaali verkostoituminen auttaa suomalaista pk-yrityskenttää kilpailemaan ja kasvamaan.

Koulutukseltani olen it-ekonomi, MS.c. (Econ.).

Mottoni: Always in Beta! And passionately so.

Jos haluat lukea minusta ja polustani lisää, jatka eteenpäin – tarinaa piisaa: 

Tarina Kamoon Digitalin takana on simppeli:

  1. Olen kroonisen utelias kokeilija. Olen luultavasti ensimmäinen ihminen Suomessa, joka käytti (nyt kaikkien huulilla olevaa) kokeilukulttuuri-sanaa.
  2. Poistun ammatikseni mukavuusalueelta ja varmistan oppimisen & kärryillä pysymisen. Tie on vienyt korporaatiotekijästä yrittäjäksi.
  3. Annoin somelle pikkusormen, mukaan lähti myös pääkoppa. Hyvä päätös.
  4. Oma transformaatiotarinani on tosi. Ja autan supermielelläni kaltaisiani keski-ikäisiä tietotyöläisiä samalle polulle.
  5. Jaan oppimaani, ja opin lisää. Se on hyvä kehä.


Koulutustausta

Reilussa 20 vuodessa ehtii paljon, tässä muutama poiminta. Pohjalta löytyy yritys- ja yhteisöviestintää Markkinointi-instituutissa ja Helsingin yliopistossa. Virallisempi koulutuspolku on kauppatieteilijän (M.Sc. (Econ.), kehtona Stockholms Universitet & Kungliga Tekniska Högskolan. Pääaineenani taloustieteiden ja kansainvälisen markkinoinnin ohella oli tietojärjestelmätiede. Samalla oli ilo asua naapurimme kauniissa pääkaupungissa Tukholmassa viisi ihanaa vuotta (1997-2001) ja ottaa kouluruotsi hyötykäyttöön.

Luottamustehtävät ja yhdistykset

Vereni on vetänyt minut mukaan moniin yhdistyksiin. Vuodet 2011-2017 olin mukana Suomen suurimman kasvuyritysten ystävän, Software Finland ry:n, hallituksessa. Loistavaa työtä kasvuhaluisten ja -hakuisten yrityksen puolesta. Vuosina 2005-2010 olin kv-aktivistin ja hallituksen jäsenen roolissa IT Service Management Forumin  hallituksessa. Näinä vuosina muodostui vankka verkosto it-osaajiin ympäri maailmaa. Olen myös yksi Suomen Microsoft-osaajakumppanien yhdistyksen (IAMCP) perustajajäsenistä.

Aalto-yliopiston International Design Business Management (IDBM) -tutkimusyksikkö kutsui minut elokuussa 2012 uuden FLUID-hankkeensa johtoryhmään ajalle 2012-2014. Hanke on osin  TEKESin rahoittama ja se kantaa nimeä ”FLUID Business Models in Creative and Cultural Ecosystems”.

Olin kaudella 2016-2019 Business Finlandin (ent.Tekesin) valtuuskunnan jäsen.

Työpolku

En pidä ura-sanasta, kiemurteleva polku istuu minulle paremmin. Sfäärini on vahvasti ohjelmistoliiketoiminnassa ja siihen liittyvissä ekosysteemeissä, kuten Microsoftin ja IBM:n kumppanitoiminnassa. Polun pää löytyi pikkutyttönä IBM:ltä ja oppiminen jatkui eri ohjelmistotaloissa ERP:ien, CRM:ien ja Business Intelligencen parissa.

Olen kouluttanut, kehittänyt, tuotteistanut, myynyt, markkinoinut ja rakentanut kumppanikanavia Euroopassa (LinkedIn’issa tarkemmin). Vuosina 2003-2008 sukelsin syvälle IT Service Management -kuvioihin. Jos ei ole tuttu sanapari, niin kerronpa, että kyseessä on hyvin mielenkiintoinen it-palvelujohtamisen ja palvelujen tuottamisen parhaat käytännöt, palvelustrategiasta aina operatiiviseen tekemiseen asti jatkuva malli. Tietohallinnon maailma tuli hyvin tutuksi.

Vuodesta 2009 alkaen olen uinut kasvu- ja startup-yritysten maailmassa. Olen innolla mukana ContractZen-nimisessä kasvuyrityksessä co-founderina.

Transformation On-going

Sydäntäni lähellä ovat nopeasti muuttuvan liiketoimintaympäristön haasteiden ihmettely ja ratkominen, kasvuyrittäjyys sekä (nyt 2023) tekoälyn mieletön voima.

Liiketoimintaympäristö muuttuu uskomattomalla vauhdilla, ja osaamisestaan saa jokainen todellakin pitää huolta. Minulla on pitkä historia perinteisen ratkaisumyynnin ja markkinoinnin parista, ja on ollut mahtavaa ’poisoppia’ vanhasta ja miettiä miten asiat voisi tehdä toisin – online, somen ja verkostojen avulla. Tai oikeastaan, miten yhdistää vanhasta ja uudesta tehokas kombo.

Googlaa minut.