Mottoni on ”Always in Beta. And passionately so.” Uteliaisuuteni on jo vuosia tuottanut suuret määrät kiinnostavia linkkejä lähipiirilleni. Jaan sekalaisia tiedonmuruja, tietolähteitä ja artikkeleita lukuvinkkien muodossa nyt Sinulle, ole hyvä!

1.Top 9 Digital HR Tech Trends for 2019

Mielenkiintoinen listaus teknologiatrendeistä HR-kentässä. Future-proofing, tech mindset (AI), gig economy,  jatkuvan oppimisen tärkeys. Nostan erikseen vielä dataohjatun päätöksenteon – siihen on monella vielä pitkä matka.

Lue listaus täältä: https://www.digitalhrtech.com/digital-hr-tech-trends/

Otoksena alla oleva kuva joka kertoo, että suuri osa HR-ammattilaisista tekee päätöksiä vahvasti omaan kokemukseen nojaten.

2.Päätöksentekomalleista à la Kahneman & co

Daniel Kahnemanin “Reorganizing Organizations” on jo monelle tuttu Teal-opus. Alla linkki Kahnemanin (ja parin muun tutkijan) tutkimukseen päätöksenteosta muun muassa työpaikkahaastatteluissa ja yritysostotilanteissa. Juttu esittelee lyhyesti “Mediating Assessments Protocol” (MAP) -mallin.

https://sloanreview.mit.edu/article/a-structured-approach-to-strategic-decisions/

3.“The Top 10 Soft Skills For The Future Of Work”

Verkkokurssialusta Udemyn tutkimus listaa tulevaisuuden tärkeimpiä “pehmeitä” osaamisalueita. Lista perustuu palvelussa ladattuihin kursseihin ja on hyvin jännittävä. Itse en olisi arvannut listaykköstä oikein.

Juttu Forbesin blogissa:
https://www.forbes.com/sites/adigaskell/2019/02/22/what-are-the-top-10-soft-skills-for-the-future-of-work/#37a620117f1f

4.“The Future C-Suite”  – selvitys tulevaisuuden työstä ja johtamisesta

Kantar Futures tutki (American Expressin toimeksiannosta) eri sukupolvien näkemyksiä tulevaisuuden työstä ja organisoitumisesta.  Peräti 75% milleniaaleista uskoo, että johtaminen on tulevaisuudessa avointa ja verkostomaista.

https://www.americanexpress.com/content/dam/amex/uk/staticassets/pdf/AmexBusinesstheMillennialWay.pdf

5. Nasan kuva-arkisto tutustuttavana mahtavalla tavalla

Google Arts & Culture Labs on tehnyt hienon visualisoinnin NASAn 60-vuotistaipaleen kunniaksi (+ Apollo-ohjelma 50 vuotta).

Nasan massiiviseen kuva-arkistoon voi kurkistaa uudella tavalla:
https://artsexperiments.withgoogle.com/nasasvisualuniverse?words

Cover Photo by Octavian Rosca on Unsplash

Vastaa