Generatiivisen tekoälyn rooli tietotyössä kasvaa vauhdilla vuotta 2024 kohti mennessä. Jokaisen johtajan ja jokaisen ammattilaisen on päästävä tekoälyn kanssa vauhtiin seuraavien kuukausien aikana, tavalla tai toisella. Asialla on jo kiire. Mahdollisuuksia, vastuita ja aivan uusia osaamistarpeita nousee esille. 

Olen kesän ja syksyn aikana kerännyt tekoälykokemuksia ja -näkemyksiä kentältä. Tähän kenttätyöhön ja omiin kokemuksiini pohjaten olen rakentanut vertailumallin, jota vasten omaa organisaatiota ja omaa toimintaa voi tarkastella. Hyödynnän tätä mallia asiakkaideni kanssa kun muodostamme yhdessä tilannekuvaa. (Laita viestiä matkaan jos haluat tutustua siihen!)    

Tavoitteita AI-matkan alkumetreille 

Nostan sparrauksissani esille sekä yritystason tavoitteita että kolme matalan kynnyksen tavoitetta, jotka sopivat AI-matkan alkumetreille. Tekoälyn hyödyntämisen yleiset tavoitteet ovat aivan samoja kuin minkä tahansa kehitysponnistuksen: 

  • Brändin ja tunnettuuden vahvistumista
  • Näkyvät asiakashyödyt (nopeus, laatu etc) 
  • Kilpailuetujen tunnistamista
  • Tuottavuuden kasvua 
  • Kustannusten optimointia
  • Raaka-ainetta innovaatioprosessiin

Aloita näillä kolmella asialla heti 

Kannattaa aloittaa nopeammin vaikuttavista matalan kynnyksen tavoitteista. Sujuvoitat tekoälyn integrointia organisaatiossasi, ja voilà, hyödyt välittömästi. 

Aloita näillä matalan kynnyksen teoilla:

1. Keskity fiksuun arvonluontiin.
Missä rutiinitehtävässä voisi säästää reippaasti aikaa, missä laatu voisi parantua kohisten – mieti asiaa yritystasolla, asiakkaan silmin ja henkilökohtaisessa työssäsi.  

2. Vähemmän stressiä, enemmän iloa.
Kun onnistut kohdassa 1 vapautuu rutiinien sujuvoittamisen myötä lisää aikaa, jonka voit edelleen käyttää strategisempaan kehitystyöhön ja luovaan ideointiin. Tämä lisää työtyytyväisyyttä, lievittää stressiä ja tuottaa iloa.   

3. Oman osaamisen kehittäminen.
Kun onnistut kohdissa 1 ja 2, saat aikaa myös osaamisesi kehittämiseen. Ei vain tekoälyn suhteen vaan myös muissa työhösi liittyvissä alueissa. Tekoäly on väsymätön oppimisen apulainen 24/7. (Erityisen tärkeää keski-ikäisille tietotyöläisille, joilla maailma oli hetki sitten napakasti hallussa – tämä on nyt haastettu!)

Näiden kolmen askeleen lisäksi suositan seuraavia panostuksia: 

1. Tekoälykokeilut käyntiin koulutuksen tukemana.
Tämä ei ole tietotyössä enää valinnainen hupi, vaan aivan välttämätön osa toimintaa. Hanki sparrausta ja koulutusta itsellesi ja kollegoillesi. Jos jokainen säätää yksin ja tekee samat virheet, tuhlautuu aikaa. Koulutuksessa synnytetään myös yhteinen kieli ja tapa puhua tekoälystä.  

2. Tekoäly avuksi jokaiselle tietotyöntekijälle.
Älä säästä tässä kohtaa, ihan jokaisen tietotyötä tekevän on hyvä saada asianmukaiset työkalut käyttöönsä. Tekoäly auttaa oman työn tuottavuuden parantamisessa ja osaamisen kehittämisessä – kuten edellä paasasin: lisää aikaa, vähemmän stressiä. Monia tehtäviä voidaan automatisoida kokonaan.  

3. Pohdi AI:n vaikutusta työntekijäkokemukseen.
Yritystasolla kisa osaajista kovenee ja työntekijäkokemuksella on väliä. Miten tekoälyä voisi hyödyntää työntekijäkokemuksen parantamisessa laajemmin: työtehtävien lisäksi työskentely-ympäristön suhteen ja rekrytoinnissa.

Näillä ajatuksilla tänään!
Riitta

PS. Kokoan noin kerran kuussa AI-aiheisen uutiskirjeen, jos aihepiiri kiinnostaa: Tilaa uutiskirje täältä.

PS2. Kokeilukulttuuri toimii tässä kohtaa mainiosti. Olen vieläkin ylpeä siitä, että olin ensimmäinen tämän sanan käyttäjä suomi-verkossa, lokakuussa 2010 (tämän olen oppinut Aallon tutkijalta) https://raesmaa.com/2010/10/pilvi-edistaa-kokeilukulttuuria/

Vastaa