Huom. tämä bloggaus on varjoilmoitus aktiivisen kuntalaisen kynästä.  Kunnan virallisen rekryilmon linkin löydät alempana – hakuaika päättyy 16.4. klo 16:00.

MARKKINOINTIVASTAAVA 

Mäntsälä on 21 000 asukkaan kasvava kunta Keski-Uudellamaalla. Olemme todella ylpeitä siitä, että nappasimme Kuntaliiton elinvoimaindeksissa sijan 5, heti Sipoon ja pääkaupunkiseudun kuntakolmikon jälkeen. Kunnassa on käynnistetty lukuisia kehityshankkeita, joilla  houkutellaan Mäntsälään sekä uusia asukkaita että yrityksiä. Ja kuntalaiset ovat aktiivisesti mukana ideoimassa ja kehittämässä. Tämäkin “varjoilmoitus” on syntynyt ihan pyytämättä, yhden kuntalaisten kynästä. 

Rakas kotikuntani hakee idearikasta kasvun rakentajaa ja strategisesti ajattelevaa markkinoinnin ammattilaista. 

Täällä elää suuri halu kasvaa ja kehittyä Keski-Uudenmaan houkuttelevimmaksi kunnaksi – siksi joka “on mielessäin”. Mutta tunnettuutemme eteen on vielä ponnisteltavaa, siksi tarvitsemme sinua! 

Markkinointivastaavan tehtävä on aivan uusi ja sinä voit olla sen ensimmäinen haltija. 

Saat kehittää kunnan markkinointia ammattimaiseen suuntaan. Markkinointiresurssit ovat käytännössä puuttuneet ja nyt tähän halutaan ilahduttavasti uusi suunta. 

Alla virallista ja vähemmän virallista kuvausta tästä tehtävästä. 

Ja vielä: se, että työnkuva on monipuolinen, ei ole sinulle markkinoinnin ammattilaisena mikään yllätys. Moniosaaja-profiili istuisi pirtaan erityisen hyvin. 

👇👇👇 

Kunta on julkaissut oman virallisen hakuilmoituksensa ja tässä alla siitä poimittuja asiaan kuuluvia perusjuttuja (lue alkuperäinen ilmoitus tarkasti, tässä versiossa voi olla epätarkkuutta): 

 • Tärkein tehtäväsi on kasvattaa kuntamme tunnettuutta ja tukea sitä kautta kunnan kasvua markkinoinnin keinoin. Toisin sanoin: innostaa ihmisiä muuttamaan kuntaamme (<tämä on aika kova juttu ja innostava mittari, eikö?) 
 • Vastaat markkinointiprojektien tuloksellisesta suunnittelusta ja toteutuksesta – monikanavaisesti tottakai – ja kunnan eri sidosryhmien kanssa. 
 • Tämä seuraava ilmoituksen listaus on vähän hengästyttävä (mutta sitähän se arki on): tuotat sisältöjä, aineistoja ja mainontaa erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin niin verkossa kuin printissäkin. Koordinoit kunnan ilmettä ja visuaalista viestintää graafisten ohjeiden mukaisesti. Laadit ja päivität esittelyaineistoja sekä koostat uutiskirjeitä ja hallinnoit vastaanottajatietoja. Vastaat myös video- ja valokuvausten suunnittelusta ja järjestämisestä. Voilà, moniosaajamme! 
 • Markkinointia tehdään välillä myös yhteistyössä kunnan lukuisten tytäryhtiöiden kanssa. Synergiahommaa 🧡   

Lisäksi kunnan virallisessa ilmoituksessa kerrotaan, että tehtävässä edellytetään: 

 • soveltuvaa koulutusta markkinoinnin- ja viestinnän alalta
 • vähintään kolmen (3) vuoden kokemusta markkinoinnin tai viestinnän tehtävistä
 • ymmärrystä maineen rakentamisesta sekä taktisesta verkko- ja digimarkkinoinnista
 • kykyä tuottaa laadukasta sisältöä monikanavaisesti (esim. blogit, muut tekstit)
 • hyvää suullista ja kirjallista suomen ja englannin kielen taitoa
 • oma-aloitteisuutta ja asiakaslähtöisyyttä
 • tiimityöskentely- ja vuorovaikutustaitoja

Mukavaa on myös jousto, kunnassa on mahdollisuus tehdä etätyötä.

👆👆👆 


Lisään tähän kunnan virallisempaan tanssiin vielä pari askelta omasta kynästäni: 

Mäntsälä on aidosti ihan mahtava kunta. 

Meissä on potentiaalia kuin pienessä kylässä – ja itse asiassa niitä meiltä löytyy yhdeksän. Kuntakeskustan, jota söpösti kutsumme kirkonkyläksi, lisäksi kunnassamme on yhdeksän elävää pikkukylää, joissa monissa on oma kyläkoulu. 

Lääniä meillä piisaa Järvenpään rajalta Orimattilaan asti, jos neliökilometrit kiinnostavat niin niitä löytyy tarkalleen ottaen 596,11 km² eli olemme pinta-alaltamme Uudenmaan 5. suurin kunta.   

Kuntamme on pärjännyt yritysten houkuttelukisassa oivasti, olemme saaneet useita kiinnostavia toimijoita tänne työpaikkoja luomaan: Tokmannin pääkonttori, Yandexin konesalit, Maskun varastot ja lukuisia muita. Mäntsälän Yrityskehitys Oy on tehnyt yritysmarkkinoinnissa hyvää työtä. 

Se mikä on jäänyt hiukan lapsen kenkiin on asukasmarkkinointi. Kunta on tehnyt sitä kunnioitettavan sinnikkäästi oto-resurssein ja vain pienin askelin, pistemäisin ponnisteluin. Uuden markkinointi-ihmeemme avaintehtävä onkin saada tähän puoleen rotia ja ryhtiä. 

Meidän kuntalaisten mielestä tämä olisi maailman ihanin haaste & tehtävä – pärjäämme vertailussa hyvin ja täällä aidosti viihdytään kun on ensin uskallettu tänne asettua. Mäntsälää kelpaa markkinoida! 

Parasta mahdollista asuinkuntaa itselleen ja/tai perheelleen etsivä löytää täältä kaikki peruspalvelut, metsää vaikka muille jakaa, upouuden leffateatterin (kun vaan korona hellittäisi), harrastuksiin jäähallit & ratsastustallit, liikuntaan kuntosalit, patikkapolut, uimakelpoiset pikkujärvet ja kaiken tämän päälle valtavan mukavat ihmiset. 

Mietityttääkö sijainti? 

Helsinkiin hurauttaa helposti, samoin Porvooseen, Hyvinkäälle tai Lahteen. Zorro-junamme (Z-juna) vie Helsinkiin 39 minuutissa, Tikkurilaan, Pasilaan ja Lahteen vielä nopeammin. Ja etätyön tekeminenhän on mahdollista. 

Mitä vielä mietit? 

Jos sinua kiinnostaa saada vastuullesi kunnan kehittämisen strateginen ykkösmittari – muuttovirta – ja sen päälle asukastyytyväisyys, niin hae ihmeessä tätä paikkaa.  

Kunta on luvannut, että tarjolla on itsenäinen rooli. Yksin ei kuitenkaan tarvitse maailmaa parantaa vaan hommaan kuuluu yhteistyö kuntakonsernissa. Kuntakonserniin kuuluvat muun muassa energiayhtiömme Nivos Oy (Nivos Vesi Oy & Nivos Energia Oy),  Mäntsälän Yrityskehitys Oy, Mäntsälän vuokra-asunnot Oy ja Mäntsälän Jäähalli Oy. 

Erityisen maininnan ansaitsevat kaksi ihanaa markkinointinaista:  Nivos Oy:n markkinointi- ja kehitysjohtaja Paula, hän on ihana ihminen ja varmasti myös mainio yhteistyökumppani uudelle markkinointipäällikölle. Toinen markkinoinnin vaikuttajanainen on Mäntsälän Yrityskehityksen Irina, joka aloitti omassa postissaan vasta hiljan, mutta jälki näkyy jo.  Yhteistyö Paulan ja Irinan kanssa on varmasti kivaa! 

Jos sinua ei vieläkään pyörrytä, niin hae tätä paikkaa! 

No niin, jos luit tänne saakka, saat jo 100 pistettä. 

Jos kuntamarkkinoinnin kehittäminen, yhtenäisen tuloksekkaan viestinnän varmistaminen sekä Mäntsälä-brändin rakentaminen ovat lähellä sydäntäsi, klikkaa kunnan rekrysivuille ja nakuttele hakemuksesi. Deadline on jo 16.4. klo 16:00.

Kunnan oman hakuilmoituksen puolelta löydät viralliset ja hakutekniset asiat, koeajat, palkat ja sen sellaiset 👇  

http://bit.ly/markkinointiamantsalaan

Tsemppiä hakuun!

PS. Jos tulet valituksi niin kylältä löytyy energinen joukko kuntalaisia, joka paraikaa pohtii miten meidät kuntalaiset osallistettaisiin mukaan kunnan toiminnan kehittämiseen, ei vain markkinoinnin saralla, vaan myös muutenkin. Ideoita ja energiaa piisaa. 

PS2.  Työtehtävän nimike ei ole superinnostava…markkinointivastaava. No mutta jostain on aloitettava, mutta uskon että oikea tyyppi voi edetä tässä hommassa nopeasti. Toki se on kuntapäättäjistä kiinni. En voi tietenkään rivikuntalaisena sitä luvata 🙂 

Mäntsälä-aiheista lisälukemista: 

Kiitos kun luit tämän (vaikka et hakisikaan paikkaa)!  🧡  🧡  🧡 

Vastaa