Mottoni on ”Always in Beta. And passionately so.” Uteliaisuuteni on jo vuosia tuottanut suuret määrät kiinnostavia linkkejä lähipiirilleni. Jaan sekalaisia tiedonmuruja, tietolähteitä ja artikkeleita lukuvinkkien muodossa nyt Sinulle, ole hyvä! 

1. Rakastan avointa dataa – kunpa Suomikin rakastaisi

Kaiken Brexit-laavan keskellä teen noston asiasta joka Brittein saarilla on tehty edistyksellisesti: julkisten palvelujen digitoinnin seuranta. Osassa ministeriöitä ollaan pitkällä, osassa rakennellaan vielä. Digitoinnin aste kerrotaan avoimesti. Liikenteen alueelta löytyy jo 100% digitoituja osia.

Täältä löydät suuren määrän dataa UK-palveluista: https://www.gov.uk/performance/services.

Olen jo vuosia ollut vaikuttunut tästä sivustosta ja seurannut sen kehitystä. Jokainen julkinen palvelu ja sen tuottamisen yksikkökustannukset on tehty läpinäkyviksi. Jostain syystä Suomessa palvelujen kustannusten avaaminen tähän tyyliin ei onnistu. Miksi? Datapohjaiselle päätöksenteolle ei näytä olevan kysyntää poliitikkojen keskuudessa. Voisihan esiin tulla vaikka mitä tehottomuutta tai jopa pölhöyttä 🙂 

Ah, ja tämä, katsokaa mitä dataa! https://www.gov.uk/performance/book-practical-driving-test

2. Luottamus, luottamus, luottamus! 

Luottamus on otsikoissa vuodesta toiseen, hyvästä syystä ja vähän eri kulmista. Jos aihe kiinnostaa löydät vuosittain pyörähtävän Edelman Trust Barometer -raportin täältä. Tänä vuonna kärkipaikalta löytyy Trust at work.

3. Korporaatiot & startupit

Innovaatiobloggaaja Greg Satell lataa suoraan miksi isojen korporaatoiden ei innovaatoita jahdatessaan tulisi yrittää toimia kuin startupit ja kertoo miksi:

”The problem is that most large organizations spend so much time and effort fine-tuning their operations to meet earnings targets that they fail to look beyond their present business model. That’s not due to any inherent lack of capability, it’s due to a lack of imagination.”

Ehdotus toimivasta pitkän tähtäimen mallista löytyy hänen blogistaan: https://www.digitaltonto.com/2019/big-companies-shouldnt-try-to-act-like-startups-heres-why/

4. Kiltteys on kuulia

Kiltteys on tarttuvaa: “kindness is contagious, and that it can cascade across people, taking on new forms along the way.” HBR:n jutussa sydämellinen esimerkki kiltteyden voimasta bisneksessä.
https://hbr.org/2018/11/making-kindness-a-core-tenet-of-your-company

5 Mitä on Quantum Computing?  

Ystäväni Cristina Andersson menee jo matkan päässä robotiikan & kvanttitietokoneiden maailmassa. Jos olet laillani vielä kvanttinoviisi niin lue MIT:in selkeä kuvaus aiheesta: https://www.technologyreview.com/s/612844/what-is-quantum-computing/?

+ 6. Loppukevennys – #scifi

Infoporn: 100 Years of Sci-Fi, Explored:
https://www.wired.com/story/infoporn-100-years-of-sci-fi-explored/

Photo by Franki Chamaki on Unsplash

Vastaa